Lære spillet sjakk

Begynne tidlig med sjakk

Har du tenkt å skape en ny Magnus Carlsen eller Bobby Fisher, så kan det hende du må begynne tidlig. Selv begynte Magnus allerede i en alder av 4 år å slå voksne sjakkspillere. Resten av historien kjenner vi jo til.

Men det er bra at det fins mange sjakklubber i Norge. Det betyr at man kan ta med barnet til en klubb for å lære det spillet, bli kjent med de andre spillerne, og få et godt inntrykk av miljøet.

Det er nok mange ting som skal klaffe for at et barn skal gå hele veien til topps, men det er ingen tvil om at kontinuitet og høy ståpåvilje vil hjelpe.

Hvordan inspirere til sjakk

Gode medhjelpere er også viktig. Først og fremst skal sjakk være en morsom fritidssyssel, men likeframt kan barnet bli mester, så er det bare en bonus.

Det hjelper nok å ha sjakk hjemme også, slik at dere kan terpe og utfordre hverandre i spillets utallige varianter og strategier.

Øve på matematikk

Mange talenter i sjakk kan helt utrolige ting. Som noen som klarer å memorere 300 siffer i konstanten pi, eller de som klarer å huske 100 ting på et bord uten å se dem. Det kan hende slike ting hjelper på sjakk ferdighetene også.

Leave a Reply