Lære spillet sjakk

Langsiktig mål om sjakktoppen

Mange sjakkspillere begynte ikke før de gikk på barneskolen, mens i andre land enn Norge har de egne skolefag dedikert til sjakk. Men det er noen strategier som fungerer dersom man har satt seg et langsiktig mål om sjakktoppen.

Øve på samme åpning

Som far eller lærer må du kanskje starte med åpninger som barnet lærer seg. Det gjelder å terpe om og om igjen, for å se på genialiteten til barnet ligger der latent for å slippes løs. Når man har øvet en stund på en type åpning, kan man gå videre.

En måte å gjøre dette på er selvfølgelig å manipulere spillet i en retning man kjenner til selv. Det kan være en gambit eller kanskje en motgambit. Du må sørge for at åpningene er de samme, slik at eleven kan øve og øve på samme situasjon.

Leke med sjakk

Den største effekten av sjakk vil man kanskje likevel oppleve om man gjør sjakk til en lek. Det er når leken får ta overhånd av elevene utvikler sine evner. Det har med kreativ utvikling å gjøre. Er plutselig sjakk kjedelig, så må de få lov til å mene det. Interessen kan likevel lures fram.

Leave a Reply